O priemyselný park sa zaujímajú zástupcovia talianskych investorov

09.11.2010 Vranov nad Topľou

Vranov nad Topľou 9. novembra (TASR) - S možnosťami pre umiestnenie výroby, ktoré ponúka vranovský priemyselný park, sa dnes prišiel bližšie zoznámiť zástupca Centra služieb pre priemysel Vincenza Róbert Mruk.
Spoločnosť so sídlom v Šamoríne pomáha talianskym investorom usadiť sa na Slovensku. V prípade dohody s miestnou samosprávou im plánuje lokalitu Vranova nad Topľou ponúkať ako ďalšie miesto pre investície na Slovensku.
"Po dnešnom rokovaní môžme prisľúbiť na základe podmienok, ktoré dostaneme od mesta, že vranovský priemyselný park vieme následne ponúknuť veľkej škále našich talianskych investorov, " uviedol pre TASR Mruk. Dodal, že okrem Šamorína, Levíc či západného Slovenska ich môže osloviť aj mesto Vranov, potrebné informácie o ňom získajú na základe komunikácie centra služieb s materskou spoločnosťou Confidustria Vincenza združujúcou na dobrovoľnej báze veľké množstvo firiem z Talianska.
Mruk, ktorý dnes rokoval s predstaviteľmi vranovského úradu práce a zástupcom Prešovského samosprávneho kraja, sa chce v blízkej budúcnosti detailnejšie zoznámiť s podmienkami, ktoré ponúka priemyselný areál napríklad v súvislosti s rozlohou jednotlivých parciel, dodávkou elektrickej energie či výškou nájomného v priemyselnom areáli. "Očakávame nejakú správu z mesta, na základe toho to vieme následne posunúť ďalej. Disponujeme databázou investorov. Na základe podmienok, ktoré Vranov ponúkne, sa budeme snažiť nájsť tých, ktorým by to bolo takpovediac šité na mieru, " priblížil Mruk.
Vranovský priemyselný park sa nachádza v lokalite Ferovo v južnej časti mesta, vedľa cestného obchvatu smerom na Humenné. Stavebné práce prvej etapy jeho výstavby boli zavŕšené 21. novembra 2008. Mesto získalo na výstavbu 16-hektárového areálu nenávratný finančný príspevok zo štrukturálnych fondov Európskej únie v hodnote asi 5,51 milióna eur. Do výstavby vložilo mesto i vlastné zdroje vo výške približne 2,9 milióna eur. Hoci je priemyselný park zatiaľ stále bez investora, primátor mesta pre TASR poznamenal, že mesto v súčasnosti intenzívne rokuje aj s viacerými inými záujemcami, ktorí by mohli v krátkom čase vytvoriť v priemyselnom areáli asi 400 pracovných miest. Bližšie informácie zatiaľ nechcel konkretizovať.
 

Vyberte región